Általános tudnivalók vízálló óra

A következőkben olyan gyakorlati használati tudnivalókra hívjuk fel a figyelmét, amelyek betartása megbízható működést, hosszú élettartamot biztosít, elmulasztásuk azonban az órák meghibásodásához vezet.

- Az óra koronáját soha ne húzza ki, ha az órát nedvesség vagy közvetlenül víz érheti, tehát a korona ilyen esetekben mindig benyomott állapotban legyen. Az óra nyomógombjait vízben soha ne használja. Csavaros koronával ellátott óránál beállítás vagy felhúzás előtt csavarja ki a koronát, majd a művelet után gondosan csavarja vissza.

- Tengeri fürdőzés, búvárkodás után haladéktalanul mossa le óráját édesvízben, mert a sós víz megtámadhatja az óratokot és a csatot.

- Vegyi hatásoknak ne tegye ki óráját.

- Ne tegye ki óráját 60 C°-nál magasabb hőmérsékletnek, és nagy hőingadozásnak.

Az óráját szaunában semmilyen körülmények között ne használja.

- Ha megrepedt az óra üvege, vízállóságát azonnal elvesztheti.

- Óvja óráját a mechanikai sérülésektől, az üveget és a tokot a karcolódásoktól.

- Ritkán előfordul, hogy hőmérséklet-változás hatására az órában pára képződik. Ha a pára rövid időn belül nem szűnik meg, azonnal forduljon szervizhez.

- Ne feledje, hogy az órája egy bonyolult műszaki termék, amelyet rendszeres időközönként szakszervizünkben ellenőriztetnie kell. Ennek során megvizsgálják az óra vízállóságát, tömítettségét, műszereikkel ellenőrizzük a szerkezetet, szükség esetén teljes tisztítást végeznek.

Javasoljuk, hogy tengerparti nyaralása előtt, de legalább kétévente vizsgáltassa meg óráját szervizben. Felhívjuk figyelmét, hogy a szakszerűtlenül elvégzett elemcsere, vagy egyéb beavatkozás a vízállóság azonnali elvesztéséhez vezet. Vízálló órájában kizárólag olyan helyen cseréltessen elemet, ahol az óra kinyitásával járó elemcserét követően műszerrel tudják órájának vízállóságát ellenőrizni. Amennyiben betartja a fenti tudnivalókat, óráját sokáig, megelégedéssel fogja használni, akkor azonban, ha az óra meghibásodása a nem megfelelő kezelésből adódott, a garanciát elveszíti.