Óraszerkezetek

Mechanikus szerkezet

Az óra működéséhez szükséges energiát a koronával történő, kézzel való felhúzás biztosítja. A felhúzás során keletkezett energiát a rugóház tárolja. Kerülje el a túlhúzást. A szerkezetet másfél évente célszerű szakszervizünkben átvizsgáltatni, kitisztíttatni.

Kvarc szerkezet

Az óra működéséhez szükséges energiát az órában lévő elem biztosítja. Elemcsere általában 2-4 évente szükséges. A legpontosabban működő szerkezet. Minden esetben megbízható minőségű elemet kérjen órájába, mert az esetleges elemhiba tönkreteheti a szerkezetet is, ezért elemet csak megbízható helyen cseréltessen, vízálló óra esetén pedig kérjen műszeres ellenőrzést vízállóságra.

 

Automata szerkezet

Az óra működéséhez szükséges energia az óra mozgatása során keletkezik, melyet a rugóház tárol. A teljesen felhúzott automata szerkezet nyugalmi helyzetben kb. 40 órán keresztül működik. Az elindításhoz félig húzza fel az órát. Az óra működése rendszeres mozgatása esetén folyamatos. A szerkezet jellegéből adódóan kényelmes viselője számára, s mivel elemet nem tartalmaz, teljes mértékben környezetbarát. A szerkezet rendszeres karbantartása különösen fontos, ezért évente egyszer ellenőriztesse szervizünkben.

Auto-kvarc szerkezet

Az előbbihez hasonlóan az óra működéséhez szükséges energia az óra mozgatása során keletkezik, amelyet a kondenzátor tárol. A szerkezet egyesíti magában a kvarcszerkezet pontosságát és az automata szerkezet nyújtotta kényelmet. A szerkezet elemet nem tartalmaz, így környezetbarát.